Geringe wijzigingen in bustijden Arriva Friesland

HEERENVEEN - Er komen vanaf zondag 15 december geringe wijzigingen van sommige buslijnen van Arriva in Friesland. De treintijden van Arriva blijven gelijk.

De belbusritten van lijn 12 worden tussen Drachten en Surhuisterveen gecombineerd met de belbusritten van lijn 13. De route tussen Drachten en Drachtstercompagnie rijdt dan via Rottevalle. De vraagafhankelijke ritten worden ondergebracht bij belbuslijn 212. In de avonduren en op zondag wordt belbuslijn 13 gecombineerd met belbus 12. Belbuslijn 213 rijdt dan alleen tussen Surhuisterveen (in aansluiting op belbus 212 van en naar Drachten) en Feanwâlden station. Die sluit daar aan op de trein naar en van Leeuwarden. De bediening in Drachten en Rottevalle wordt overgenomen door lijn 20 en belbus 212.
Van Lijn 62 vervallen tijdens de vakanties de ritten tussen Feanwâlden en Leeuwarden, met uitzondering van de eerste rit naar Leeuwarden. Op werkdagen buiten de vakanties vervalt een ritdeel.

Lijn 155 gaat overdag elk uur rijden biedt zo een gelijkwaardige verbinding tussen Leeuwarden en Feanwâlden. De verbinding tussen Drachten en Groningen met lijn 304 en 314 wordt vanaf 15 december uitgevoerd door Qbuzz. Zie ook Qbuzz.nl en www.arriva.nl.