Het mixteam van GVV Feanwâlden, met goud, zilver en brons bij 
turnonderdelen.
Het mixteam van GVV Feanwâlden, met goud, zilver en brons bij turnonderdelen. Foto: Ingezonden

GVV Nederlands kampioen groepsspringen

GULPEN - Zaterdag 7 december streed het mixteam van GVV Fean wâlden voor de Nederlandse titels op de onderdelen plank-pegasus, trampoline-valmat en trampoline-pegasus.

Op 9 november wist het mix junior B-team zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap op de onderdelen trampoline-valmat (vierde), trampoline-pegasus (vijfde) en plank-pegasus (eerste).

Mixteam GVV drie keer op het podium op NK

Het team bestaat uit Jakob van der Wal uit Burgum, Johannes Rijpma uit Gytsjerk, Laura Koster uit Buitenpost, Lisanne de Jong uit Buitenpost, Makenzie Meuleman uit Oudeschoot en Aiden Kranghand uit Berlikum.

Verder uit Reinder van Ens uit Garyp, Andries Groenewoud uit Hurdegaryp, Marianne Bosma uit Feanwâlden, Fenna Peterson uit Damwâld en Jacob Schaap uit Sint Annaparochie. De teamleden staan hierboven op de foto.

De teamleden waren gedreven om hun beste prestaties neer te zetten. Dit werd beloond door de jury en tijdens de prijsuitreiking mocht het team driemaal op het podium komen.

Goud plank-pegasus

Dat was voor goud en de Nederlandse titel voor plank-pegasus; tweede werd het team op trampoline-pegasus en op trampoline-valmat was er het brons.