Kerst in Harkema en Surhuisterveen

HARKEMA - Kryst yn Harkema is de naam die aan de jaarlijkse kerst sing-in is gegeven. In deze editie van Kryst yn Harkema op zondag 15 december om 16.00 uur werken kinderen van de groepen 6, 7 en 8 mee van de beide basisscholen uit Harkema, o.b.s. it Holdersnêst en c.b.s. de Wynroas.

Kryst yn Harkema is in sporthal de Fûgelkamp. 't Heideblomke treedt op en zorgt voor de muzikale begeleiding. Het zingen van kerstliederen staat centraal en ook Sije zal een muzikale bijdrage leveren.

Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 14 december organiseert Messychurch een kerstspecial in VO Surhuisterveen, Langelaan 18, inloop vanaf 16.30 uur. De activiteiten staan in het teken van kerst. Met workshops: kerstkranshanger maken, spijkerschilderij maken, dansen, stamtafel, proefje kerst en meer. Daarna start om 17.30 uur de Celebration en vervolgens is er een warm buffet. Entree is gratis.

Op zondag 15 december worden er in de Doarpstsjerke van Surhuisterveen van 16.30 tot 17.00 uur adventsliederen gezongen. Het zingen van deze liederen vormt de afsluiting van de derde dag van de Bonhoeffer-tentoonstelling die in december in de Doarpstsjerke is te zien. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen van Jeltje Hoogenkamp bij gebeden en gedichten van Dietrich Bonhoeffer, de Duitse theoloog die zijn verzet tegen het naziregiem met de dood moest bekopen. De tentoonstelling in de Doarpstsjerke op 15 december is te bezichtigen vanaf 15.00 uur en wordt van 16.30 tot 17.00 uur afgesloten met het zingen van adventsliederen.