Volkskerstzang en Jongerenkerstevent

DRACHTEN - Voor de elfde keer organiseert een aantal predikanten uit Drachten en omstreken de Volkskerstzang. Dit jaar wordt de avond gehouden op 15 december om 19.30 uur in het gebouw van de Bethel aan de Bolder 75 in Drachten.

Na afloop van de Volkskerstzang is er koffie, thee of fris voor de aanwezigen. Dezelfde avond vindt in een andere ruimte aan de Bolder 75 het zevende Interkerkelijk Jongerenkerstevent plaats. Aanvang eveneens 19.30 uur. Dit speciale jongerenprogramma wordt georganiseerd door de jeugdwerkers van een aantal kerken. De dienst wordt begeleid door een professionele band en Martin Dol komt spreken. Het thema is: 'Join up!'. Na het programma is er de mogelijkheid tot een gezellig samenzijn. Beide activiteiten zijn vrij toegankelijk. Om de onkosten te dekken wordt een collecte gehouden. Meer informatie via: www.volkskerstzangdrachten.nl en twitter: @volkskerstzang.

Strijkersensemble

DRACHTEN - Op zaterdag 14 december komt het Strijkersensemble Divertimento naar Museum Dr8888 voor een kerstconcert. Het ensemble is samengesteld uit enthousiaste musici op viool, altviool, cello en contrabas en speelt muziek uit verschillende stijlperiodes. Er worden werken van Tsjaikovski (de Notenkraker) en Corelli (Weihnachtsconcert Concerto grosso) gespeeld. Het concert begint om 15.00 uur in het auditorium van het museum. Prijs: € 3,50. Kaarten reserveren via: info@museumdrachten.nl.