Kerstmuziek Drachten en Beetsterzwaag

DRACHTEN - Zondag 13 december komt het Martini Jongenskoor Sneek om 19.30 uur naar Drachten.

Elk jaar brengt het koor in de adventsperiode de zogeheten 'Festival of Nine Lessons and Carols'. Dit jaar wordt op 13 december een L&C in de Grote Kerk in Drachten het optreden gebracht. Onder leiding van dirigent Trevor Mooijman, met organist Eeuwe Zijlstra en lectrix Valerie Mooijman, staat die avond borg voor een sfeervol, muzikaal optreden.

Het eerste Festival of Nine Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden in Cambridge gezongen. Daarmee werd dit meteen een traditie en verspreidde het festival zich over heel Groot-Brittanniƫ en daar buiten. Nog elk jaar zingt het beroemde Choir of King's College in Cambridge de Carols op kerstavond. Een grote variatie aan Carols wordt ook dit jaar ten gehore gebracht, maar traditiegetrouw beginnend met Once in Royal Davids city en eindigend het met O come, all ye faithful.

Beetsterzwaag

Muziekvereniging Euterpe en het koor Sjongerij de Sweach geven samen een Kerstconcert op zaterdag 14 december. Beide verenigingen brengen een afwisselend en sfeervol programma met daarin ook een gezamenlijk optreden. Tijdens het concert zijn er een aantal nummers samenzang, waarbij Stille Nacht niet zal ontbreken. U bent van harte welkom in de Ontmoetingskerk aan de Vlaslaan in Beetsterzwaag. Het concert begint om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje. Entree is gratis.