"Meer locaties bekijken voor raadszaal"

KOLLUM - De keuze voor de nieuwe locatie van de raadszaal van de gemeente Noardeast-Fryslân is vooreerst uitgesteld tot 1 maart 2020. Bovendien zijn op voorstel van de fractie S!N meerdere locaties in de nabije omgeving van het gemeentehuis aan de Koningstraat in Dokkum in beeld.

De raad van Noardeast-Fryslân heeft dit woensdag 4 december besloten. Het bouwen van een extra verdieping met kantoren op de achterkant van het stadhuis gaat niet door. Het bouwen van de nieuwe raadszaal bovenop de ontvangsthal van het stadhuis is nog wel een optie, maar dus niet meer de enige. Ook het vestigen van de raadszaal in de Bonifatiuskerk vlakbij het stadhuis wordt meegenomen in het onderzoek.

Ook het pand van Van Sinderen en de Grote Kerk, beide gelegen aan de Markt, worden als opties genoemd. "Wij vinden dat je nu op voorhand ook deze opties moet onderzoeken. Daarmee doe je recht aan de inwoners en aan dat wat er leeft bij de 'mienksip'", vindt fractievoorzitter Rebecca Slijver van S!N. "Juist nu de besluitvorming wordt verschoven naar 1 maart moet dit kunnen. Daarmee is er ruimte om breed te onderzoeken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn."

S!N stelde tevens voor dit onderzoek niet alleen aan het college over te laten, maar om het samen met de raad op te pakken. Een meerderheid stemde hier voor. Slijver: "Op deze manier zorgen we voor een grondig proces, waarbij alle alternatieven worden bekeken, en voors en tegens zorgvuldig worden afgewogen."