Woningen verduurzamen, of wordt dat te duur? Dat komt onder andere aan bod in de Nijjiersrevu.
Woningen verduurzamen, of wordt dat te duur? Dat komt onder andere aan bod in de Nijjiersrevu. Foto: Actief Media

Nog volop repeteren voor Nijjiersrevu K'tille

KOOTSTERTILLE - 'Oars as oars' is de toepasselijke titel van de 23e 'Nijjiersrevu' van Kootstertille. Het is immers een tijd van voortdurende verandering en de revue is als vanouds geïnspireerd door de actualiteit.

"Mei in laits en in trien, moaie lieten en ynspylje op de aktualiteit yn Kootstertille, fiere omkriten en it barren yn de wrâld", meldt de organisatie. Dat blijkt aardig te kloppen. Aan bod komen onder andere - met diverse kwinkslagen - het verduurzamen van het verkeer en de woningen, de aantrekkelijke kant van een warmer klimaat en de 'zakelijke' benadering van criminaliteit.

Sinds september is en wordt er nog druk gerepeteerd, met name op dinsdagavonden en op zaterdagen. Enkele mannelijke spelers van vorig jaar zijn wegens (andere) drukte gestopt, zodoende hebben 'de mannen' in deze editie het extra druk.

Afgelopen zaterdag bleek dat vooral het wisselen tussen de scènes nog de nodige oefening vergt. Er moet nogal eens van decor en van rekwisieten gewisseld worden. "As alles soepel rint, spylje wy ûngefear twa kear in oere, mei dêr tuskenyn in skoft fan in heal oere", schat één van de acteurs.

De Friestalige teksten zijn van van Andries Hovinga, Geert Hager en Douwe Wobbes. De regie is het werk van Tineke Niolai, de muziek is - ook als vanouds - gecomponeerd door Tseard Nauta. De muziek wordt mede vormgegeven door Lysbeth Riemersma. Anna Klooster 'doet' de choreografie, de techniek is in handen van Thymen Huisman en Jan van der Bij.
De zes uitvoeringen zijn op vrijdag 27 december (première), zaterdag 28 december en op 3, 4, 10 en 11 januari in MFA Tillehûs in Kootstertille. Het begint steeds om 20.00 uur. Bij de voorstellingen op zaterdag is er in de pauze en na afloop live muziek.

De verkoop begint vanavond 11 december, van 19.00 tot 20.30 uur, ook in It Tillehûs. Daarna zijn kaarten alleen online te bestellen via www.revu-koatstertille.nl/tickets. Een kaartje kost € 12,50 voor de vrijdagavonden en € 15 voor de zaterdagavonden, zowel in de voorverkoop als aan de zaal en online.