Het korps van muziekvereniging Legato uit Burgum.
Het korps van muziekvereniging Legato uit Burgum. Foto: Ingezonden

Fanfarekorps Legato en klezmerband in De Ikker

BURGUM - Komend weekend staat bol van muzikale activiteiten in de Ikker in Burgum, georganiseerd door de Burgumer muziekvereniging Legato, de klez merband Di Gojim en de drie basisscholen De Arke, De Reinbôge en 't Partoer.

Het muziekfestijn begint vrijdagmiddag 13 december, waar Di Gojim, jeugdkorps Legato en ruim 600 leerlingen van de drie basisscholen samen optreden in het theaterstuk 'Over de brug'. Dit ruim een uur durend muzikaal sprookje gaat over de liefde tussen een man en een vrouw van twee volkeren, die aan weerskanten van een rivier wonen en met elkaar ruzie hebben. De brug over de rivier vormt de verbinding tussen beide volkeren. Naast muziek en zang kent het verhaal humor. De schoolkinderen vormen een koor en zingen mee. Ook is er een schoolorkest dat, samen met het jeugdkorps van Legato, meespeelt met de muziek. De voorstelling, voor de groepen 3 tot en met 5, begint om 16.30 uur. De tweede voorstelling voor de oudere schooljeugd begint 19.30 uur. De toegang voor één ouder is gratis, voor overige bezoekers is de toegangsprijs 5 euro, kaartjes bij de kassa af te halen.
Op zaterdag 14 december is er in De Ikker een concertavond van het fanfarekorps Legato en de klezmerband Di Gojim. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Ljocht' (licht), omdat dit past bij de maand december en bij alle levensovertuigingen. Klezmerband Di Gojim speelt Jiddische liederen, Balkanmuziek, zigeunerklanken, jazz en circusmuziek.

Het thema 'Ljocht' zal ook naar voren komen in de muziek van Di Gojim, evenals in de fanfareklanken van Legato. Het begint om 20.00 uur, in de Ikker. De toegangsprijs is 10 euro, inclusief koffie/thee. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kassa of vooraf te reserveren op www.legatoburgum.nl/ljocht of via telefoonnummer 06-54351118.