Een inzamelpunt voor blikjes en dopjes in Sumar.
Een inzamelpunt voor blikjes en dopjes in Sumar. Foto: Ingezonden

Blikjes en dopjes voor STOPhersentumoren

BRANTGUM/BURGUM - Nadat in 2016 bij Elly Leijstra uit Brantgum werd vastgesteld dat zij een meningeoom (een tumor in het hersenvlies) heeft, en zij genoodzaakt was te stoppen met haar werk, zocht zij een andere invulling van haar leven. En dat werd het inzamelen van blikjes en dopjes (kroonkurken). De bedoeling hiervan is geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren.

Elly Leijstra zocht via Facebook inzamelplaatsen. In de omgeving van Burgum zijn meerdere inzamelplaatsen, waar blik en doppen (kroonkurken) gebracht kunnen worden. Ook spaart een aantal horecabedrijven de doppen. Draagt u de inzamelactie voor de Stichting STOPhersentumoren een warm hart toe en wilt u ook blikjes, dopjes (kroonkurken) en deksels (van potten) sparen, dan kunt u dit brengen naar de inzamelplaatsen in de omgeving van Burgum, bijvoorbeeld:

Ryptsjerk, Westerdijk 4; Twijzelerheide, Wydpaed Oast 1; Fean wâldsterwâl, Streek 22; Noard burgum, Reiddekkerstrjitte 51 (voetbalvereniging); Sumar, Lânsborren 12 (afslag Mienskerwei). Wilt u meer informatie, dan kunt u kijken op de website blikjedopje.nl of op Facebook blikje/dopje. Maar u kunt Elly Leijstra ook telefonisch benaderen op telefoonnummer: 06-27863474. Wilt u contact met een inzamelaar bij u in de buurt? Dan kan Elly Leijstra u van de juiste informatie voorzien. Ook als u een horecagelegenheid hebt kunt u doppen en blik deponeren bij een van de inzamelpunten.

Bij 1000 tot 1500 mensen in Nederland wordt ieder jaar de diagnose (kwaadaardige primaire) hersentumor geconstateerd. Stichting STOPhersentumoren.nl moet vele onderzoeksprojecten afwijzen wegens gebrek aan inkomsten, ook al zijn ze door de wetenschappelijke adviesraad goedgekeurd.