Afbeelding
Foto: Albert Allema

´De Koning van zijn troon´ is een familievoorstelling met humor en diepgang

DRACHTEN - Hoe leuk is het om met amateurs een professionele voorstelling te maken met mensen die normaal gesproken nooit samenwerken? Leden van de Bethelkerk doen dit op het podium van De Lawei op zondag 22 december. De voorstelling heet 'De Koning van zijn troon'.

"Het is binnen onze kerk gebruikelijk om de talenten van onze leden in te zetten voor elkaar', vertelt Nynke Joore, hoofd kinderwerk bij de Bethelkerk en koningin in de familievoorstelling op 22 december. "Bijzonder is dat de mensen die talent hebben op gebied van toneel, licht, geluid, decorbouw en muziek de koppen bij elkaar hebben gestoken voor deze voorstelling. Zij zijn in het dagelijks leven vaak werkzaam op dit gebied."
"We zoeken bij onze toneelstukken naar een combinatie van humor en inhoud." vertelt regisseur Peter Joore. Er moet wat mij betreft altijd een diepere laag in zitten. Dat is in deze voorstelling goed gelukt."

"Een voorstelling die is bedoeld voor iedereen moet kwaliteit hebben. Dat is gelukt omdat wij kunnen beschikken over professionals op het gebied van toneel, licht en geluid. Videoprojecties maken bijvoorbeeld onderdeel uit van de voorstelling."

'De Koning van zijn troon' | 22 december in De Lawei in Drachten | 14.00 uur, 16.15 uur en 19.30 uur | Bestel kaarten à € 5,00 via De Lawei: 0512-335050 of www.delawei.nl |