De Kast viert haar dertigjarig jubileum met een concert in AFAS Live.
De Kast viert haar dertigjarig jubileum met een concert in AFAS Live. Foto: De Kast

Prijswinnaars jubileumconcert De Kast

BURGUM - Vorige week stond er in Weekblad Actief een prijsvraag waarin werd gevraagd het jubilerende De Kast op een originele manier te feliciteren met het dertigjarig jubileum. De inzenders maakten daarmee kans op twee kaarten voor het jubileumconcert op zaterdag 14 december in AFAS Live in Amsterdam.

De prijswinnaars zijn: Janke Wiersma uit Burgum, Antoinet Boonstra uit Drachten, Marja Snip, Answanet Bruinsma uit Drachten, Martina Tolsma uit Feanwâlden, Esther de Vries uit Drachten, Henk Doldersum uit Burgum, Ben Spoelstra uit Drachten, Karst Kamstra uit Eastermar en Kees Westra uit Gytsjerk.

De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht via de mail. Van harte gefeliciteerd!
Er kwamen vele originele felicitaties binnen. Zo maakte Esther de Vries een gedicht met de letters van De Kast: "De doorbraak met het legendarische lied 'In nije dei', Er kwamen nog veel meer prachtige Nederlandse en Friestalige hits voorbij. 'Kees Bode, Peter van der Ploeg, Sytse Broersma, Nico Outhuijse en Syb van der Ploeg, maak het nog jaren waar'. AFas Live waar het 30 jaar jubileumconcert plaatsvindt is een groot gebaar! Samen deze mijlpaal vieren is Tot op heden een prachtige gebeurtenis!"

De winnaars kunnen op zaterdag 14 december het jubileum van de band meevieren in AFAS Live in Amsterdam. De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel en Eltse Grins Foarby. In totaal heeft de groep 14 top-40 hits gehad in haar carrière. De Kast was in de jaren '90 één van de populairste popbands van Nederland en verkocht in totaal meer dan een miljoen cd's en singles

.