Hoogkerk te sterk voor Flamingo's

BUITENPOST – Voor een volle tribune liep de eerste thuiswedstrijd in sporthal de Swadde uit op een deceptie voor de korfballers van KV Flamingo's: 18-28.

Tegen het einde van de eerste helft kwamen de Groningers sterk opzetten. Flamingo's gaf te veel ruimte weg waar de schutters van Hoogkerk wel van wisten te profiteren. In de laatste minuut pakten ze met 11-12 voor het eerst een voorsprong. Na de rust slaagde Flamingo's er niet in het tij te keren. Nadat de achterstand was opgelopen tot 12-16 bracht een aantal wissels ook geen soelaas. In de laatste vijf minuten liet een ontketend Hoogkerk er geen gras meer over groeien en liep secuur schietend uit tot een 18-28 eindstand. Scores Flamingo's: Wieger van der Wolf (8), Elizabeth Leenstra (4). Hendrik Land (3), Thea Baas, Daan Haverhoek, Ronald Algra.