Koploper RWF (rood-witte tenues) ging ten onder tegen 
VV Harkema-Opeinde.
Koploper RWF (rood-witte tenues) ging ten onder tegen VV Harkema-Opeinde. Foto: Klaas Elzinga

VV Harkema-Opeinde verslaat koploper RWF

HARKEMA - De voetballers van Harkema-Opeinde doen weer mee in klasse 4B. Die conclusie is na zaterdagmiddag gerechtvaardigd. De wijze waarop de groengele brigade het tot zaterdag ongeslagen RWF uit Frieschepalen naar het eerste verlies speelde, was indrukwekkend.

De gevallen koploper kreeg in Harkema geen poot aan de grond en mocht niet klagen dat het bij 1-0 bleef. Met een achterstand van vier punten op de kopploegen is bij de Harekieten de blik nadrukkelijk naar boven gericht. De onwetende toeschouwer op De Bosk zal zich zaterdagmiddag hardop hebben afgevraagd wie zevende en wie eerste op de ranglijst stond in de vierde klasse B. Zeker in het eerste halfuur liep Harkema-Opeinde periodewinnaar RWF bij vlagen onder de voet. De opbouw van de ploeg uit Frieschepalen werd steeds vroeg verstoord.

Harkema zat de opponent fel op de huid en combineerde er zelf lustig op los. Slechts elf minuten had de ploeg van trainer Jan van Dijk er voor nodig om een bres te slaan in de toch als zeer degelijk bekend staande RWF-defensie.

Het was Fokko Spinder die met een splijtende pass de vijandelijke verdediging open reet en Daniƫl Postma alleen op het doel af stuurde. Met een fraaie stift liet Postma keeper Jacob Jan Weening kansloos. De openingstreffer zorgde er niet voor dat de Harkemaster storm ging liggen. Er ontstonden nog meer kansen, maar geen doelpunten.

De komende weken zal moeten blijken hoe sterk Harkema echt is, ook tegen de lager geklasseerde ploegen. Eerst komt Friese Boys op bezoek in Harkema en de week erna gaat de reis naar de vv Oostergo, tegenstanders waar 'De Heide' de laatste jaren de handen vol aan had.