V.l.n.r.: Ids en Dennis de Boer, Geale Meindertsma en Bernard Jansen van Bokksschool De Wâldhoek.
V.l.n.r.: Ids en Dennis de Boer, Geale Meindertsma en Bernard Jansen van Bokksschool De Wâldhoek. Foto: Ingezonden

Boksschool De Wâldhoek succesvol op gala

ALPHEN AAN DE RIJN - Zaterdagavond werd in Alphen aan de Rijn een groot prof- en amateur boksgala georganiseerd door het Teus de Kruyf instituut.

De enige Friese afvaardigingen werden verzorgd door Boksschool De Wâldhoek uit Twijzelerheide.

De zestienjarige Dennis de Boer (klasse tot 52 kilogram) uit Burdaard trad aan tegen thuisbokser Damian Baljet van Boksschool Teus de Kruyf, beide boksers konden met winst promoveren naar de B- klasse.

Het werd een felle strijd waarin de thuisbokser iets te graag wilde, en hierdoor het overzicht en zijn techniek uit het oog verloor. Dit overzicht en de daarmee ontstane openingen vond Dennis de Boer wel. Dit leverde hem niet alleen met 2-1 de overwinning op, maar hij mag ook zijn intrede in de B-klasse maken.

Geale Meindertsma uit De Westereen, die bokste in de klasse tot 57 kilogram bij de jeugd, had ook een zware opgave; hij trad aan tegen Luca Capone, ook van het organiserende de Kruyf.

Capone bokst al in de B-klasse terwijl Geale Meindertsma nog starter is. Dit weerhield Meindertsma niet om een zeer spannende pot neer te zetten die maar nipt werd verloren. De thuisfavoriet kwam maar net met de schrik vrij.

Geslaagd gala

Al met met al een geslaagd gala voor De Wâldhoek waarin weer de nodige ervaring is opgedaan door de boksers.