Jildou Koning (Libertas 2) wordt belaagd door Neeltsje Visser.
Jildou Koning (Libertas 2) wordt belaagd door Neeltsje Visser. Foto: Jouke Dant

Libertas 1 kwartfinalist beker

DRIEZUM - Toen de bijna niet af te stoppen Ellen Fokkema in de laatste minuut van de eerste helft de aansluitingstreffer scoorde voor de zaalvoetbalvrouwen van Libertas 2 (2-1) werd een spannende tweede helft verwacht.

Libertas 1 uit Driezum stelde in de tweede helft orde op zaken en won degelijk met 1-5. Voor hun clubgenoten van Libertas 2 eindigde het bekeravontuur daardoor in de achtste finales. Het was Thirza Leistra die met een ongelofelijk mooi doelpunt Libertas 1 op voorsprong zette. Dit was tegen de verhouding in. Libertas 2 kreeg kansen, maar Romy Elsenga keepte sterk. Een tweede domper was een eigen doelpunt van Esther Dekker. In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Doelpunten van Neeltje Visser (2) en Sam Bosma bezorgden Libertas 1 de winst en een plek in de kwartfinale om de KNVB-beker.