Met de Regiopoli van Sûnenz kunnen patiënten dichter bij terecht voor hun consulten.
Met de Regiopoli van Sûnenz kunnen patiënten dichter bij terecht voor hun consulten. Foto: Sieta Stel Fotografie

Nu ook Regiopoli dermatologie in Burgum

BURGUM - De Regiopoli van Sûnenz krijgt haar eerste dependance. Vanaf heden kunnen patiënten voor een bezoek aan de dermatoloog ook terecht in Huisartsenpraktijk It Peldershûs in Burgum.

De Regiopoli is een samenwerking tussen de huisarts en de medisch specialist. Het doel is daarbij om de huisarts in de eerste lijn extra te ondersteunen bij het geven van kwalitatief goede patiëntenzorg. Dit gebeurt door het inhuren van expertise van bijvoorbeeld medisch specialisten uit de tweede lijn (o.a. ziekenhuis Nij Smellinghe) of overige expertise, zoals fysiotherapie uit de eerste lijn. Het mooie van een consult in de Regiopoli is dat dit niet onder het eigen risico van de patiënt valt. De huisarts is en blijft de hoofdbehandelaar van de patiënt en krijgt aanvullend advies hoe de diagnostiek en eventueel behandeling ingezet kan worden.
Sinds 2016 kunnen patiënten in Drachten al bij de Regiopoli van Sûnenz terecht voor consulten van diverse specialismen, zoals dermatologie, cardiologie, orthopedie en gynaecologie. In de zomer van dit jaar werd het aanbod in Drachten nog uitgebreid met mogelijkheden voor een bezoek aan de keel-neus-oor (KNO)-arts, de maag-lever-darm (MDL)specialist, de uroloog en een kaderarts gespecialiseerd in het bewegingsapparaat. Vanuit de regio Burgum wordt al regelmatig verwezen naar de Regiopoli in Drachten. Er blijkt echter ook behoefte te zijn aan consulten dichter bij huis.

Met de start van de Regiopoli in Burgum kunnen huisartsen in de regio voor een consult met de dermatoloog vanaf heden direct doorverwijzen naar Huisartsenpraktijk It Pelderhûs, aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 38B. De huisarts krijgt na het bezoek van de patiënt aan de huisartsenpraktijk It Peldershûs direct antwoord en een behandeladvies.