De volledige cast bestaat uit 21 talenten uit Drachten
en omgeving.
De volledige cast bestaat uit 21 talenten uit Drachten en omgeving. Foto: Ingezonden

Een magische kerst in De Lawei met Drachtster Piter Pan!

DRACHTEN - Na de succesvolle kerstmusicals Annie, Oliver en Skrûtsj koos De Lawei dit jaar voor het verhaal van Piter Pan. De voorstelling is gebaseerd op een combinatie van het originele Peter Pan verhaal en de film Finding Neverland. Traditiegetrouw wordt dit verhaal door regisseurs Wilma Hoornstra en Paul Passchier bewerkt en toegetrokken naar Drachten.

Jildou Jacobi (15) uit Drachten vertolkt de rol van Piter Pan. Maar dit is niet de eerste keer dat ze op het podium staat: Jildou is al sinds haar negende actief bezig met theater, zang, musical en dans. In de voorstellingen van Paul en Wilma komen al deze disciplines samen. ''Ik vind het zo mooi dat we onszelf kunnen ontwikkelen, niet alleen in zang en dans, maar ook op persoonlijk niveau''. Ooit werd ze ontdekt tijdens het educatieproject Jij in De Lawei en sindsdien is ze een onmisbare ster (met een dijk van een stem) in de familievoorstelling.

De volledige cast bestaat uit 21 talenten uit Drachten en omgeving. Hoornstra: "We willen een feelgood-familievoorstelling maken voor jong en oud. Zowel op het podium als in de zaal." De voorstelling is voor iedereen verstaanbaar, ook als je geen Fries spreekt. Wel worden er linkjes gelegd naar de geschiedenis van Drachten (en omgeving) en hebben de namen van de personages een Fries tintje gekregen. Kerstmusical Piter Pan is van 20 t/m 29 december te zien in De Lawei. Info en kaarten: www.lawei.nl. Bij de voorstelling op vrijdag 27 december is een blindentolk aanwezig van Stichting Komt het Zien!