Wêz Handich/DOW

ZUIDWOLDE - Zondag stond voor de korfballers van Wêz Handich/DOW uit Rottevalle en Eastermar de uitwedstrijd tegen ZKC in Zuidwolde op het programma. Het werd een puntendeling.

Tot acht minuten voor tijd bleef ZKC op voorsprong staan, maar na een doorloopbal en een strafworp voor de ploeg van coach Pieter Alberda werd de score weer gelijk getrokken: 17-17. Het leek er op dat de blauwhemden van Wêz Handich/DOW nu door konden drukken, maar een aantal domme overtredingen zorgden voor een 20-19 achterstand met nog tien seconden te spelen. Wêz Handich/DOW leek dus tegen de eerste nederlaag in de zaal aan te lopen, maar dankzij een strafworp werd het 20-20.

Quick'21/V&V

ZUIDLAREN - Na de prima seizoensouverture tegen De Parabool leden de korfballers van Quick'21/V&V een nederlaag tegen Ritola. De ploeg van Nico Kraan verloor kansloos met 27-20. De thuisploeg was veel feller en gretiger en liep uit naar een forse ruststand van 17-9. De tweede helft stond in het teken van de schade beperken en wellicht nog werken aan een comeback. Het bleek stuivertje wisselen, want bij ieder doelpunt van Quick'21/ V&V kon Ritola antwoorden met een tegendoelpunt.

Zaterdag kan de ploeg uit Oudega en Garyp zich revancheren voor deze zeperd in de streekderby tegen De Wâlden in De Hege Fiif in Hurdegaryp om 19.20 uur.