De Pieten organiseerden leuke spelletjes in het centrum van Burgum.
De Pieten organiseerden leuke spelletjes in het centrum van Burgum. Foto: Sinterklaascomité Burgum

Gezelligheid bij Meet en Greet met Sint

BURGUM – Op zaterdag 30 november waren Sinterklaas en zijn Pieten weer in Burgum te vinden. Dit keer voor een speciale meet en greet met de muzikale begeleiding van Boerenkapel de 'HarrePieten' uit Harkema.

Speciaal voor de meet en greet stond de grote stoel van Sinterklaas middenin het centrum waar hij zo nu en dan even kon uitrusten. Van dat uitrusten was weinig sprake: er waren veel kinderen die de Sint een handje wilden geven, die een tekening kwamen inleveren of die hun verlanglijstje lieten zien. Natuurlijk was Sinterklaas ook bereid om selfies te maken en kinderen op zijn schoot te nemen voor een kiekje. Ondertussen lieten zijn Pieten zien waar ze goed in zijn: handjes vullen met pepernoten, maar ook zeker spelletjes doen en gek doen!

De Pieten hadden speciaal voor de gelegenheid leuke Pietenspelletjes georganiseerd in de winkelstraten: hinkelen, pakjes door de schoorsteen gooien, springen op de springkussens, blikgooien en touwtje springen. Namens de Sint en zijn Pietjes: alvast een fijne 5 december en vergeet niet goed te zingen!

Burgum heeft meer!

De volgende activiteit is Kryst yn Burgum op zaterdag 14 december van 11.00 uur tot 17.00 uur. Houd voor alle activiteiten in Burgum de website www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer in de gaten.