De zangers en zangeressen van Vocaal Ensemble Collage.
De zangers en zangeressen van Vocaal Ensemble Collage. Foto: Ingezonden

Kerst met Vocaal Ensemble Collage

BURGUM/DOKKUM - Vocaal Ensemble Collage nodigt u uit samen met hen al een beetje kerst te vieren. Dat kan op zaterdag 14 december om 20.00 uur in de Kruiskerk in Burgum en op zondag 15 december om 16.00 uur in de Grote Kerk in Dokkum.

Collage is een enthousiaste groep zangers en zangeressen, die met veel passie allerlei muziekstijlen ten gehore brengt. Ook in deze kerstconcerten laten ze hun veelzijdigheid horen met een mix van klassiek en modern, traditionals, evergreens met een 'twist' en populaire nummers. Een tip van de sluier: prachtige Engelse carols van onder andere Britten en Rutter, een snelle Jingle Bells in een King's Singers-jasje, het winterse Glow van Eric Whitacre en Carol of the Bells à la Pentatonix. De begeleiding is in goede handen. In Burgum bespeelt Ruben Stolp de piano, in Dokkum is dat Wiebe Kaspers. Beide hebben hun sporen in de muziek al verdiend.

Verder is er in deze concerten een belangrijke rol weggelegd voor strijkkwartet 'Regina Forte', zowel solo als in de combinatie met Collage en pianist. De dames van dit kwartet leerden elkaar kennen bij het Frysk Jeugd Orkest en besloten in 2014 met zijn vieren verder te gaan. Sindsdien zijn ze een veelgevraagd kwartet. Met elkaar zullen de muzikanten u onvergetelijke momenten bezorgen. Dus, hebt u behoefte aan bezinning èn vrolijkheid, vier dan kerst met Collage.

Entree: € 15,00 (tot 15 jaar € 7,50). Kaarten aan de zaal of reserveren via de website www.vocaalensemblecollage.nl.