Eric Vloeimans zal een masterclass trompet geven aan een selecte groep topmuzikanten.
Eric Vloeimans zal een masterclass trompet geven aan een selecte groep topmuzikanten. Foto: Ingezonden

Stedelijke Harmonie Dockum 145 jaar

DOKKUM - In het kader van het 145-jarig bestaan van de Stedelijke Harmonie Dockum organiseert de vereniging op 7 en 8 december enkele muzikale activiteiten.

Op 7 december worden workshops georganiseerd en iedere workshop wordt gegeven door een klinkende naam uit de professionele muziekwereld. Voor de workshop klarinet komt Henk de Graaf naar Dokkum. Voor de workshop saxofoon is Femke IJlstra aangetrokken. Voor de workshop koperen blaasinstrumenten (trompet, cornet, bugel, hoorn, bariton, euphonium, trombone en bas) is niemand minder dan Eric Vloeimans bereid gevonden deze te leiden. Eric is op dit moment één van de meest succesvolle trompettisten in zowel ons eigen land als in het buitenland.

De workshops vinden plaats in het Dockinga College te Dokkum en duren van 10.30 uur tot circa 16.30 uur. Voor verdere details en inschrijving voor deze workshops, zie www.harmoniedokkum.nl.

Op zondag 8 december zal Eric Vloeimans 's morgens een Masterclass trompet geven aan een selecte groep topmuzikanten uit de regio. 's Middags sluit Stedelijke Harmonie Dockum haar lustrumactiviteiten af met een groots concert. Tijdens dit concert is Eric Vloeimans solist en zal hij samen met de Harmonie enkele prachtige trompetsolo's spelen. De Harmonie zelf zal deze middag diverse nieuwe stukken ten gehore brengen waaronder 'The Lord of the Rings' van de Nederlandse componist Johan de Meij.

Het Lustrumconcert vindt plaats in Theater Sense, Hogedijken 18-2 te 9101 SW Dokkum. Aanvang: 16.00 uur. Kaarten kosten € 10,50 en zijn te bestellen via www.sensedokkum.nl.