Trainersnieuws

SURHUISTERVEEN - Jan Mulder uit Drachten wordt met ingang van het volgende seizoen hoofdtrainer van 't Fean 58. Met de 56-jarige Mulder halen de blauwhemden een trainer binnen met een schat aan ervaring. Na als assistent van Erik Assink te hebben gewerkt bij Drachtster Boys, werd hij in 1996 hoofdtrainer bij ONB. Ook werkte hij later bij onder meer Heerenveense Boys, Appingedam, Broekster Boys en de afgelopen vier jaar bij Marum. Jan Mulder promoveerde hier in zijn eerste jaar naar de tweede klasse waar de Groningers inmiddels prima presteren.

KOLLUM - Voor de bekerwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen maakte Ron de Boer aan de selectie bekend dat hij met het bestuur is overeengekomen de samenwerking met Voetbalvereniging Kollum te verlengen. Onder zijn leiding zijn er voetballend flinke stappen vooruit gezet. De Boer heeft het in meerdere opzichten enorm naar zijn zin in Kollum en ziet voldoende potentieel in zowel de groep als de rest van de vereniging. De komst van het kunstgrasveld draagt hier volgens De Boer ook zeker aan bij. Het nieuwe seizoen 2020-2021 wordt dus het derde jaar voor Ron de Boer bij VV Kollum.

MARRUM - Sfeffen Hansma heeft op 18 november een contract getekend, dat hem voor het seizoen 2020-2021 verbindt aan voetbalvereniging Marrum. Met de in Franeker wonende Hansma is een zeer ervaren trainer aangetrokken. Het bestuur ziet dit dan ook als een uitstekende basis om (jonge) spelers op weg te helpen zich te ontwikkelen en beter te maken. Hij werkt graag samen met leiders van teams.