Het tweede juniorenteam van DGC uit 
Drachten.
Het tweede juniorenteam van DGC uit Drachten. Gerard van Kuijk.

Drie springteams DGC kampioen

DOKKUM - Op zaterdag 23 november ging DGC uit Drachten met vier springteams naar het FK groepsspringen C-niveau in Dokkum. Het jeugdteam deed mee op vier onderdelen. Bij de prijsuitreiking mochten ze, zeker tot verbazing van de trainer, plaatsnemen op het hoogste podium bij het onderdeel airtrack.

Voor dit jonge team een heel mooi resultaat. En brons was er voor dit team op trampoline-pegasus. In het middagprogramma kwamen er twee juniorenteams en een seniorenteam in actie. Het seniorenteam deed mee aan maar liefst vijf onderdelen. Op de airtrack moesten ze dit jaar deelnemen op het B-niveau, omdat ze vorig jaar kampioen waren geworden op C-niveau. Hierop veroverden ze een tweede plek. In het C-niveau behaalden ze verder nog een tweede plek op trampoline-tafel en trampoline-valmat. Op trampoline-pegasus werd een derde plek veroverd. Op het onderdeel plank-pegasus werd het seniorenteam Fries kampioen.

Team 2 mag naar het NK

Twee juniorenteams van DGC deden mee op vier toestellen: airtrack, trampoline-valmat, trampoline-pegasus en trampoline-tafel. Team 1 viel buiten de prijzen. Team 2 werd uiteindelijk Fries kampioen op het onderdeel trampoline-tafel. Op 6 juni 2020 mogen ze laten zien wat ze kunnen op het Nederlands kampioenschap groepsspringen, dat dan voor het eerst wordt gehouden in Drachten.