ONT-doelman Hidde Ament redt
stijlvol op een schot van de niet
zichtbare Jelte de Hoek.
ONT-doelman Hidde Ament redt stijlvol op een schot van de niet zichtbare Jelte de Hoek. Foto: Romke Visser

ONT verslaat koploper Rottevalle met 3-2

OPEINDE - De tiende editie van de 'Slach om De Leien', het duel tussen ONT en Rottevalle, werd een 3-2 winst voor ONT. De ruststand was 1-1 en na de snelle 1-2 na rust leek ONT het moeilijk te krijgen.

Maar het jonge team uit Opeinde rechtte de rug, maakte gelijk en vlak voor tijd kwam de winnende derde treffer op het scorebord. Het betekende ook de eerste nederlaag voor VV Rottevalle in deze competitie.

Was op die winst van ONT iets af te dingen? Daar verschilden de meningen wel wat over. ONT was voetballend beter terwijl VV Rottevalle aanvallend gevaarlijk was. Aanhangers van ONT vonden de winst uiteraard terecht, terwijl die van de bezoekers een gelijkspel de verhoudingen beter vonden weergeven. Feit is dat ONT een 'Duitse' overwinning boekte en die zijn toch wel lekker.

De wedstrijd werd gespeeld onder ruime publieke belangstelling, zo'n driehonderd toeschouwers waren op het duel afgekomen. Die zagen de bezoekers op een 0-1 voorsprong komen door een goal van Jorrit Hoekstra.

ONT kwam voor rust op gelijke hoogte door Michel Weisser. Na rust moest kwam ONT opnieuw op achterstand, nu scoorde Liekele Kamminga. ONT bleef voetballen er beloonde zichzelf met een overwinning.

Marten Folkersma maakte gelijk en in de negenentachtigste minuut zorgde Hielke Knippels voor de verdiende 3-2 overwinning.