Zaalvoetbal: verlies

DRACHTEN - Niet altijd is het zo dat de beste ploeg een wedstrijd wint. Geluk en toeval spelen ook vaak een rol. Niet deze avond. De Drachtster zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping waren niet bestand tegen het hechte collectief van de vrouwen uit Heerhugowaard, die met een jonge ploeg naar Drachten waren gekomen. Reiger Boys/Woest versloeg Drachtster Boys met 0-2. Vrijdag 29 november speelt Drachtster Boys/HR Piping 1 de return van de KNVB-bekerwedstrijd tegen Drachtster Boys 2, vanaf 20.30 uur in de SNIJ Noordhal.

Ukkepukvoetbal

LEEUWARDEN - In Friesland werken Maartje Doldersum-Sijbesma en Marcel Frankena aan een nieuw initiatief voor jonge kinderen (én ouders): 'Ukkepukvoetbal'. Een eerste proefles toonde aan dat alle deelnemers er enthousiast van worden. Op 7 december is er een kennismakingsles en kunnen jongens en meisjes in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar met hun ouders meedoen. Aanmelden kan tot en met 5 december via de site www.ukkepukvoetbal.nl
De eerste serie van negen trainingen is in de gymzaal in Goutum, op de zaterdagmorgen. In de gymzaal in Leeuwarden zijn de lessen op de vrijdagmiddag. Begin januari 2020 starten de lessen.