De acrogymnasten van Set 'm op die actief waren in Breda.
De acrogymnasten van Set 'm op die actief waren in Breda. Foto: Ingezonden

Podiumplekken Set 'm op: acro en groepsspringen

BREDA - Drie teams van Set 'm op uit Augustinuga waren zondag afgereisd naar Breda voor een internationale acrowedstrijd. Kirsten van den Berg en Fenna de Vries lieten hun balansoefening zien.

Voor Fenna de Vries was dit haar eerste echte acrowedstrijd en dan meteen al in de C-lijn. Dit is een team met veel potentie, maar er zat zondag nog geen podiumplek in. In blok 5 was het de beurt aan Sanne van den Berg, Maxime Feenstra en Jannie de Beer. Ook deze dames zitten in de C-lijn en lieten alleen de balansoefening zien vanwege een blessure van Maxime Feenstra. Ook hier zaten nog wat schoonheidsfoutjes in de dans, maar ook met dit mooie team komt het zeker goed. 's Middags was het de beurt aan Paulien de Bruin en Marrit Posthumus. Vorig jaar zijn ze Nederlands kampioen in de B-lijn geworden, dus voor dit team de uitdaging om uit te komen op het hoogste niveau. Ze deden mee met een balans- en een combi-oefening.

Bij de eerste oefening lieten ze een steekje vallen, maar de combi-oefening ging hen behoorlijk goed af. Voor beide oefeningen kregen ze goud. Op de foto (van links naar rechts): Paulien de Bruin, Marrit Posthumus, Maxime Feenstra, Jannie de Beer, Sanne van den Berg, Fenna de Vries, Kirsten van den Berg.

FK springen in Dokkum

Set 'm op deed zaterdag mee aan het Fries kampioenschap springen in Dokkum met een juniorenteam op C-lijn niveau. Dit jonge team, waarvan meer dan de helft vorig jaar nog in de jeugd zat, heeft goed gepresteerd. Ze bemachtigden maar liefst vier podiumplekken. Ze werden derde op de airtrack, tweede op de tafel, tweede op de trampoline en Fries kampioen op de plank-pegasus. Dit ondanks dat Eline Veen met een blessure was uitgevallen en de groep de oefenstof moest aanpassen.