Raoul Dijkstra van ‘t Fean'58 (rechts) in een verbeten gevecht met Nivard Vrieling van Veenwouden. Foto: Meint de Vries.

Slordig Veenwouden stelt teleur tegen 't Fean'58

FEANWALDEN - Na vier overwinningen op rij was SC Veenwouden opgeklommen naar de vierde plaats van de ranglijst, maar het kon zaterdagmiddag deze status tegen een solide 't Fean '58 absoluut niet waarmaken. De thuisclub bleef ver onder de maat en de overwinning van de Feansters was dan ook verdiend.

In de achttiende minuut kregen de gasten de eerste kans, maar Erwin Tabak schoot de voorzet van Erwin Vos naast. Na een half uur kwam 't Fean ietwat gelukkig aan de leiding toen de bal na een voorzet van Raoul Dijkstra voor de voeten van Harm Vrij belandde, waarna die via doelman Wytse Reitsma in het doel caramboleerde: 0-1. SCV kreeg net voor de rust nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar doelman Jelmer van der Meer wist stompend redding te brengen op het schot van Arjen Haringsma. In de tweede helft kwamen de gasten na vijf minuten op een 0-2 voorsprong toen doelman Wytse Reit sma in de fout ging bij een schot van Erwin Tabak in de korte hoek. De thuisclub probeerde daarna wel de bakens te verzetten, maar speelde veel te slordig en de voorhoede gaf niet thuis tegen het goed georganiseerd spelende 't Fean. De gasten kregen de beste kansen in de tweede helft, maar verzuimden meer afstand te nemen, aangezien Erwin Tabak en Jens Hamstra goede mogelijkheden niet wisten te benutten. De thuisclub nam steeds meer risico zonder goede mogelijkheden te creëren. In de negenentachtigste minuut bepaalde René Mellema de eindstand op 0-3 door een voorzet van Erwin Vos prima binnen te koppen. Een overwinning waar niets op af te dingen viel.