PvdA N.E.-Fryslân: van 3 naar 2 naar 1 raadslid

DOKKUM - Gemeenteraadslid Cootje Klinkenberg-Franken is uit de PvdA-fractie van de gemeente Noardeast-Fryslân gestapt. Van de aanvankelijke drie PvdA-raadsleden is nu alleen Gryte Schaafstal over.

Volgens Klinkenberg is "van vertrouwen en goede samenwerking geen sprake meer." Ze blijft raadslid, onder de partijnaam Actief Links Lokaal. Ook blijft ze lid van de landelijke PvdA. Afgelopen zomer stapte Kevin Merkus over van de PvdA naar S!N.

Klinkenberg vorige week: "Verschillen van inzicht in de te volgen lijn over hoe oppositie te voeren" zijn mede aanleiding tot de breuk, meldt Klinkenberg in een persbericht. "De fractie belandde van het ene in het andere interne conflict. Het verschil van mening over de invulling van de rol als oppositiepartij is voor mij cruciaal. Ik ben in deze raadsperiode altijd solidair geweest, maar voor mij is van vertrouwen en goede samenwerking geen sprake meer. Als overtuigd sociaal-democraat blijf ik lid van de landelijke PvdA."

Ze schrijft ook: "Met de zetel: Klinkenberg, Actief Links Lokaal, zal ik mij dan ook via deze weg inzetten om het gedachtegoed van de PvdA in Noardeast-Fryslân te blijven uitdragen."