Geheime tienerdienst Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Wat als je bijbel een verboden boek is? Een bijbel in de kast of als app op je telefoon. Naar de kerk gaan hoef je niet voor iemand geheim te houden. Voor jou vanzelfsprekend, maar voor miljoenen christenen in de wereld niet. Bij de tienerdienst van 1 december in De Lantearne, Jan Binneslaan 49 in Surhuisterveen (aanvang 9.30 uur) zal het hierover gaan.

In zeker vijftig landen op de wereld hebben meer dan 245 miljoen christenen te maken met vervolging om hun geloof. De overheid bespioneert hen, familie wil niet dat ze christen zijn, ze worden achtergesteld op school. Op allerlei manieren worden christenen onderdrukt. Soms leidt vervolging zelfs tot de dood. Achter het immense getal van 245 miljoen christenen gaan verhalen van individuele christenen schuil. Van jongeren zoals jij. Een spreker van Open Doors vertelt tijdens deze tienerdienst aan de hand van reizen die hij maakte naar de vervolgde kerk hoe het leven van vervolgde christenen eruit ziet.

Ouderenmiddag

DRACHTEN - De activiteitencommissie van de samenwerkende ouderenbonden Smallingerland organiseert een middag voor alle 55-plussers van Smallingerland op 12 december. Het gezelschap 'Authentiek' komt optreden met sketches en liedjes. De zaal in het Fries Congrescentrum in Drachten opent om 13.00 uur. De voorstelling begint 13.30 uur en eindigt om ongeveer 16.30 uur. Kaartverkoop: maandag 2 en dinsdag 3 december van 9.00 tot 12.00 uur bij @Holdert. Kosten €8 euro.