Inzameldepot Dorcas voor textiel

DRACHTEN - De christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Dorcas zamelt al jarenlang kleding en ander textiel in via lokale inzameldepots.

In de volgende plaatsen is er nu grote behoefte aan een nieuw inzameldepot met ruimte voor minimaal veertig volle vuilniszakken: Kollum, Burgum, Gytsjerk, Surhuisterveen, Ureterp, Beetsterzwaag, Damwâld, Hurdegaryp en Boornbergum. Daarom is Dorcas op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kleding willen inzamelen en die ruimte hebben om de kleding op te slaan. Mensen uit de buurt kunnen kleding en ander textiel inleveren bij het inzameldepot. De vrijwilliger controleert of het textiel nog bruikbaar is. Vaak ontstaan er gezellige en waardevolle contacten met mensen die de kleding komen brengen. Verder biedt de vrijwilligersfunctie veel flexibiliteit. De vrijwilliger kan zelf bepalen wanneer het inzameldepot open is (met openingstijden of op afspraak). Voor meer vrijblijvende informatie over het starten van een inzameldepot kunt u contact opnemen met Klaas Jan Mulder, tel. 06-40783451 / www.dorcas.nl.

Fryske Krite

BURGUM - De Fryske Krite "Dr. G.A.Wumkes" uit Burgum belegt een interessante en gratis avond met een voordracht van Theo Kuipers over 'De registraasje fan famyljenammen yn 1811'. Hij zal zijn verhaal illustreren met voorbeelden uit Tytsjerksteradiel. Burgum, Martinushûs, Hillamawei 39.
Donderdag 28 november om 20.00 uur.