Expositie 'Ik zie, ik zie' in Sûnenz

DRACHTEN - Eerder deze maand werd de expositie 'Ik zie, ik zie' geopend in Sûnenz Drachten. Een expositie die het resultaat is van een project waarin studenten van kunstacademie Minerva portretten van mensen met dementie maakten.

Deze expositie is aangevuld met werk van studenten van het Friesland College die gedurende een aantal maanden mensen met dementie ontmoetten en portretteerden. De opdracht was om door middel van kunst anders naar jezelf, een persoon met dementie en de zorg in het algemeen te leren kijken.

De expositie werd geopend door Alie Lucas, blikopener kunst en inrichting binnen Sûnenz en ZuidOostZorg. "Binnen onze organisatie vinden wij het belangrijk dat mensen hun blik openen. Dat je naar jezelf leert kijken en daarbij de ander ook ziet, zonder oordeel. Dit project en expositie sluiten daar naadloos op aan", vertelt zij. Om met dit proces te beginnen hebben studenten eerst rond mogen kijken in zorginstelling ZuidOostZorg waarna er ontmoetingen plaatsvonden met mensen met dementie.

Onder begeleiding van Asa Scholma, docent beeldende kunst en vormgeving aan Academie Minerva, hebben de studenten verschillende portretten mogen maken. De studenten werden verrast door hun eigen creativiteit en kregen een heel andere kant te zien van mensen met dementie in de zorg.

De portretten zijn te zien in de kunstruimte in de centrale hal van Sûnenz (Burgemeester Wuiteweg 140b, Drachten). De expositie duurt tot 15 januari 2020.