Piter Wilkens werkt mee aan het concert van de Hellingbazen.
Piter Wilkens werkt mee aan het concert van de Hellingbazen. Foto: Ingezonden

Winterjûn De Hellingbazen met Piter Wilkens

FEANWALDEN - Het koor De Hellingbazen uit Feanwâlden en
Feanwâldsterwal treedt op zaterdag 7 december op in de Swettesjerke aan de Swette 22 in Fean wâlden tijdens de traditionele Winterjûn. Piter Wilkens verleent hieraan zijn medewerking.

Het koor De Hellingbazen uit Fean wâlden en Feanwâldsterwâl ontleent zijn naam aan de scheepshellingen die er vroeger waren in Fean wâlden en Feanwâldsterwâl. Op deze hellingen bouwde men pramen en schouwen die de boeren gebruikten om gras en hooi uit de weilanden te halen. Het in 2002 opgerichte koor is begonnen als shantykoor, maar heeft het repertoire in de loop der jaren aangepast. Het koor heeft nu een breed scala van liederen, al maken de shanties nog wel onderdeel uit van het repertoire.

Traditionele Winterjûn

Het koor zingt met plezier en de luisteraars beleven er veel plezier aan. Elke jaar organiseren de Hellingbazen de traditionele Winterjûn in december, dit jaar al voor de elfde keer.

Het koor nodigt elk jaar een artiest uit, die zijn medewerking verleent aan deze avond. Dit jaar is dat Piter Wilkens. Deze zanger en liedjesschrijver, onder andere bekend van 'Knoopkes' en 'It Paad Werom', is van vele markten thuis.

Hij was onlangs nog te bewonderen als Salomon in de voorstelling 'Het Kollumer Oproer'.

Het belooft een sfeervolle muzikale avond te worden, die om 20.00 uur begint. De zaal is open om 19.30 uur.

Kaarten

Kaarten kosten in de voorverkoop 8 euro (inclusief koffie) bij Het Vergeet Mij Nietje aan de Haadstrjitte 22 in Feanwâlden en aan de zaal tien euro (inclusief koffie).