Bent u gefascineerd door het werk van de theoloog Bonhoeffer? Laat u inspireren en doe mee met de expositie.
Bent u gefascineerd door het werk van de theoloog Bonhoeffer? Laat u inspireren en doe mee met de expositie. Foto: Pixabay

Grote Kerk Drachten zoekt kunstenaars voor expositie 'Bonhoeffer 75', april 2020

DRACHTEN - De Grote Kerk van Drachten zoekt kunstenaars - amateurs en professionals - die de uitdaging willen aangaan om binnen hun discipline een kunstwerk te maken, geïnspireerd op woorden van Dietrich Bonhoeffer. De resultaten worden geëxposeerd in de Grote Kerk tijdens de vijftigdagentijd, de weken tussen Pasen en Pinksteren. De expositie is één van de activiteiten in het kader van het tweehonderdjarig bestaan van het Hillebrandorgel in de Grote Kerk.

In het voorjaar van 2020 gaan de kunstenaars onder leiding van kunstenaar Gerrit Terpstra uit Heeg op hun manier aan de slag met woorden die ds. Dietrich Bonhoeffer sprak of schreef.
In april 2020 is het 75 jaar geleden dat deze Duitse theoloog werd geëxecuteerd door de nazi's. De brieven, gedichten en gebeden die hij in de jaren ervoor in de gevangenis schreef worden nog altijd gezien als adembenemende poëzie over (aangevochten) geloof, hoop en liefde.

Doe mee! Bent u een (amateur-)schilder, beeldhouwer, fotograaf of beoefenaar van een andere kunstvorm en lijkt het u mooi om onder deskundige begeleiding een werk te maken voor de expositie? Geef u dan op voor dit project bij Aukje de Bildt via 06-30020925 of a.e.debildt@planet.nl.

De expositie Bonhoeffer 75 is te bekijken op alle zaterdagen van 18 april tot en met 31 mei 2020, van 13.30 tot 17.00 uur in de Grote Kerk, Zuidkade 10 in Drachten. Op zondagen 19 april en 31 mei om 11.00 uur zijn er kerkdiensten waarin Bonhoeffer centraal staat.