"Oproep aan inwoners van Drachten"

Ingezonden brief over betaald parkeren

Oproep aan de inwoners van Drachten om massaal bezwaar in te dienen tegen het verkeersbesluit van de gemeenteraad om op het Kiryat Onoplein betaald parkeren in te voeren.

Deze maatregel is een ramp voor de omwonenden, een strop voor de ondernemers en een lelijke tegenvaller voor alle bezoekers van de Lawei. Kinderen die daar les krijgen, muziekclubs die daar oefenen, alle creatievelingen die er lessen en workshops volgen, bezoekers van evenementen en de bioscoop, geïnteresseerden in lezingen, zij allemaal krijgen te maken met een extra kostenpost omdat... ja, waarom eigenlijk? Wordt de auto weer de melkkoe om financiële gaten te dichten in de gemeentelijke begroting? Weet u wat er staat in het collegeprogramma?

"Kunst en cultuur moeten laagdrempelig zijn en bereikbaar voor alle inwoners. Zij zijn een middel om de leefbaarheid en sociale cohesie te vergroten. We stimuleren initiatieven van onderop en staan open voor particuliere initiatieven".

Dit is dus een uitnodiging om van onderop bezwaar te maken tegen het verkeersbesluit en dan maar hopen dat dit particuliere initiatief gehonoreerd gaat worden. Dus inwoners van Dr888, schrijf een bezwaarschrift naar het college van B & W waarin u vermeldt het niet eens te zijn met weer een aanslag op uw portemonnee. Graag vóór 18 december.
Ger den Os uit Drachten.