De voorstelling 'De Koning van zijn troon' is een sing-a-long familievoorstelling met live-muziek.
De voorstelling 'De Koning van zijn troon' is een sing-a-long familievoorstelling met live-muziek. Foto: Albert Allema

Familie-kerstvoorstelling in De Lawei wordt een sing-a-long met live-muziek

DRACHTEN – Op 22 december vindt in De Lawei in Drachten de kerstvoorstelling 'De Koning van zijn troon' plaats. Met een entreeprijs van slechts € 5,- per persoon is het een voorstelling die leuk is om te bezoeken met het hele gezin of met groepen. 'Verbinding' is een belangrijk thema bij deze voorstelling. Professionele muzikanten leveren een bijdrage.

De voorstelling verhaalt over een koninklijke familie waarvan de dochter tweespalt veroorzaakt in het paleis doordat zij de Kerst niet wil vieren zoals haar ouders dat al jaren doen.

Dochterlief wil geen Kerst
vieren zoals haar ouders

Muzikanten ondersteunen het verhaal met muziek uit uiteenlopende genres. "Het is een sing-a-long", zegt regisseur Peter Joore. "Het publiek mag meezingen met vele bekende nummers die de revue passeren."

Talentvolle muzikanten

De muzikanten vormen een gelegenheidsband, maar zijn allen muzikaal goed onderlegd. "Het zijn allemaal goede muzikanten, één werkt zelfs als professioneel muzikant en één studeert daarvoor op het conservatorium."

"De muzikanten zijn net als de acteurs gekleed in passende kostuums. Zij zijn dus echt onderdeel van het theaterstuk waar zij een blijde, gezellige voorstelling van maken", aldus Peter Joore.

Familievoorstelling voor breed publiek

De Koning van zijn troon is een familievoorstelling die een breed publiek zal aanspreken. De voorstellingen worden gegeven op zondag 22 december, aanvang 14.00 uur, 16.15 uur en 19.30 uur.

Kaarten bestellen

'De Koning van zijn troon' | Schouwburg De Lawei, Laweiplein 1 in Drachten | Bestel kaarten € 5,- via De Lawei 0512-335050 of www.delawei.nl.

De prijswinnaars van de kaarten die Weekblad Actief mocht verloten hebben inmiddels per mail bericht ontvangen.