Di Gojim speelt Balkanmuziek, jiddische 
liederen en gipsy schwung.
Di Gojim speelt Balkanmuziek, jiddische liederen en gipsy schwung. Foto: Ingezonden

Klezmergroep Di Gojim in Vijversburg

TYTSJERK - De Stichting Kunst en Cultuur Trynwâlden, kortweg KLAP, ondersteunt kleinschalige culturele evenementen in de regio. Zondagmiddag 1 december treedt in het glazen paviljoen van landgoed Vijversburg in Tytsjerk de muziekgroep Di Gojim op.

Het optreden duurt van 15.00 tot 17.00 uur met een korte pauze. Inloop in Vijversburg vanaf 14.30 uur. Het ontstaan van de muziekgroep Di Gojim dateert al van ruim 30 jaar geleden. Toen was er de fascinatie voor een nog onbekend muziekgenre die een groepje Friese muzikanten bij elkaar bracht. Even later was de eerste Nederlandse klezmerband geboren: Di Gojim. Inmiddels zijn we dertig jaar verder. De band presenteert zich muzikaal als een 'onweerstaanbare mix van Balkanmuziek, jiddische liederen en gipsy schwung'.

Zowel traditionele muziek wordt gespeeld als eigen composities die uitmonden in "vocale kleinkunst en instrumentaal vuurwerk". Muziek die niet alleen opzweept, maar ook ontroert. De groep zingt in het Nederlands en Engels en ook in het 'Liwwadders'.Bij het park Vijversburg is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Deze is bereikbaar vanaf de kruising E10 en vervolgens circa 350 meter aan uw rechterhand. Ook voor fietsers is daar stallingsgelegenheid. De toegangsprijs is € 15.00, inclusief pauzedrankje. Zie ook voor info: facebook.com/kunstencultuurtrynwalden.