Jurgen Dijkstra regelt een warmtepompboiler in.
Jurgen Dijkstra regelt een warmtepompboiler in. Foto: Actief Media

Dichterbij nul op de meter dankzij
kosteloze warmtepompboiler Safe Solar

GARYP - Het is bijna de heilige graal in duurzaamheidsland: nul op de meter. Veel mensen denken dat dit niet haalbaar of extreem duur is. Jurgen Dijkstra van Safe Solar laat graag zien dat het voor iedereen mogelijk is om dichterbij nul op de meter te komen. "Dankzij de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunnen wij een warmtepompboiler kosteloos aanbieden bij een zonnepanelensysteem zodat u zelf stroom opwekt en zelf het tapwater verwarmt."

Het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn, maar er zitten geen addertjes onder het gras legt Dijkstra uit. "Voor het subsidiebedrag kunnen wij een warmtepompboiler met een 200 liter reservoir leveren. U betaalt alleen de installatie en het zonnepanelensysteem, wij regelen alles voor u." De warmtepompboiler zorgt voor warm tapwater in huis. Het apparaat is uitgerust met met een zogenaamde 'retour vloerverwarming'. Is er vloerverwarming, dan wordt de resterende warmte uit het water van de vloerverwarming gebruikt om ook het tapwater mee te verwarmen.

Volgens Dijkstra is een warmtepompboiler een logische stap na zonnepanelen. "De terugverdientijd van zonnepanelen is korter dan vijf jaar. Warmtepompboilers hebben een 'coëfficiënt of performance' (COP) van 4,5 en worden dus steeds efficiënter. Dat betekent dat 1 kW stroom 4,5 kW warmte oplevert. Een warmtepompboiler is dan binnen een paar maanden terugverdiend." Dijkstra bekijkt graag samen met u uw persoonlijke situatie.
Bel voor een eerlijk advies 06-25081420.
Ljippenstal 35 Garyp | www.safesolar.nl