WTOC (geel-blauw tenue) passeerde de keeper van SC Twijzel vier keer in het bekerduel. Foto: Jantsje Wiersma.

WTOC bekert verder na winst op SC Twijzel

TWIJZEL - In een levende wedstrijd met alle ingrediƫnten die voetbal aantrekkelijk maken, won WTOC zaterdag de wedstrijd tegen SC Twijzel met 0-4.

Vanaf het begin zat WTOC uit Oudwoude goed in de wedstrijd. Prima voetballend werd Twijzel onder druk gezet. In de zeventiende minuut kwam WTOC op een 0-1 voorsprong. De voorzet van Nyckele Smeding werd door Jaap de Bruin binnengekopt. Twijzel probeerde het wel, maar kwam niet verder dan een paar mogelijkheden die geen gevaar opleverden. In de zevenentwintigste minuut eindigde een vrije trap van Wierd de Vries in de linker bovenhoek: 0-2.

Wierd de Vries beging vervolgens een overtreding op Marco Boorsma. 'Strafschop', oordeelde scheidsrechter Attema. Menno Blom schoot de bal op de paal, waarna WTOC de bal weg kon werken. De tweede helft begon met een offensief Twijzel. WTOC had er de handen vol aan. De onderkant lat behoedde WTOC voor een treffer. Door deze aanvallende speelwijze kon WTOC gevaarlijk counteren. Twijzel kreeg de tweede strafschop na hands van Johannes van der Ploeg. Weer nam Menno Blom de strafschop, nu schoot hij de bal in de andere hoek. Het was doelman Geoffrie Hoiting die hem van scoren afhield. Een terugspeelbal van Hielke van der Meulen verdween in eigen doel en bezorgde WTOC de 0-3.

WTOC kreeg de mogelijkheid om de score op te voeren. Tjamme Wiersma schoot op de lat. De terugspringende bal werd door Nyck le Smeding ingeschoten: 0-4.