De juniorengroep van RSO uit Oudega.
De juniorengroep van RSO uit Oudega. Foto: Wilma Bosma

Succes springwedstrijden RSO, Friese titels DGC

NIEUWEHORNE - Op zaterdag 16 november werden er Friese kampioenschappen voor springwedstrijden gehouden voor D-niveau in Nieuwehorne. De gymnasten moesten met een groepje van minimaal zes en maximaal negen deelnemers springen op verschillende toestellen.

De junioren D-groep van gymnastiekvereniging RSO uit Oudega met Anneke Welling, Nynke Plantinga, Annyk Jongsma, Tess Bosma, Ilse Noteboom, Emily Okkema, Nina Visser en Fenna Hoekstra is derde geworden op het onderdeel minitrampoline-pegasus en na enkele foute sprongen toch nog vijfde op het onderdeel kast-plank in een groot deelnemersveld.

DGC Drachten

Ook de jongens en meisjes van DGC Drachten mochten hun beste sprongen laten zien in de strijd om een Friese titel op de toestellen lange mat, minitrampoline, kast en pegasus.

In de categorie jeugd D waren ze met drie dames- en één herenteam vertegenwoordigd.

De heren wisten maar liefst twee keer Fries kampioen te worden, lange mat en trampoline, én bemachtigden een tweede plek op kast. De meisjes jeugd D mochten één keer het podium beklimmen. Het team 8 werd tweede op kast.

Viermaal op podium

De dames senior, 16 jaar en ouder, mochten op vier toestellen meedoen. In deze wedstrijd ging niet alles vlekkeloos. Desalniettemin betraden de dames vier keer het podium voor vier Friese titels.

Tijdens de springwedstrijden worden altijd bekers voor de volledige groep uitgereikt.

DGC heeft besloten alle deelnemers van de club een medaille te schenken voor hun prestaties.