De herfstkampioenen. V.l.n.r. Eelke Feenstra, Hans van der Beek en Age Brantsma.
De herfstkampioenen. V.l.n.r. Eelke Feenstra, Hans van der Beek en Age Brantsma. Foto: Ingezonden

Clubbiljartkampioenschap Buitenpost

BUITENPOST - Op 7 en 8 november heeft Biljartclub Buitenpost e.o. haar herfstclubkampioenschap gehouden.

Na de voorrondes waren er tien deelnemers die in twee dagen zouden beslissen wie er Herfstkampioen ging worden. Hans van der Beek begon goed en nam meteen in de eerste ronde de koppositie in.

Eelke Feenstra had een zeer goede vierde ronde en ging zo naar de eerste plaats. Dat duurde maar één ronde en daarna was het toch weer Van der Beek die de eerste plaats weer overnam. Na de eerste dag was de stand: 1. Hans van der Beek. 2. Eelke Feenstra en 3. Age Brantsma. Vrijdag was de eerste partij van Van der Beek nog niet zo goed, maar herstelde hij zich daarna prima. Ook de heren Feenstra en Brantsma speelden weer zeer goed en bleven de nummers twee en drie. Hans van der Beek kon met 138,21 procent zich de terechte herfstkampioen noemen. De tweede plaats werd ingenomen door Eelke Feenstra met 118,52 procent, derde werd Age Brantsma met 107,94 procent.

De verdere volgorde was: 4. Bouwe Kinderman met 100,41 procent; 5. Lammert Postma met 100,26 procent; 6. Jentsje de Haan met 95,16 procent; 7. Teun Rispens met 93,33 procent; 8. Henk van der Linden met 85,02 procent; 9. Louw de Winter met 84,36 procent en 10. Klaas Elzinga met 78,21 procent.