Sinterklaas en zijn Pieten maken een rondgang door 
Surhuisterveen.
Sinterklaas en zijn Pieten maken een rondgang door Surhuisterveen. Foto: Ingezonden

Grandioze intocht Sint in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Een enorme schare kinderen met ouders stond zaterdag te wachten bij de haven van Surhuisterveen. Groot was het plezier toen de Sint en al zijn Pieten door de Feanster Feart eindelijk in de haven aankwamen.

Met grote moeite kon Sinterklaas uiteindelijk bij zijn schimmel komen en er met de nodige moeite opklimmen. De schimmel Amerigo was nog een keer van stal gehaald en na ongeveer 30 jaar kwam de goede Sint weer eens te paard naar Surhuisterveen. In een enorm grote en lange stoet gingen alle kinderen met ouders richting het centrum voor het grote Sinterklaasfeest.

Met showbands uit Menaldum en Franeker, een grote Disco Truck en een cadeautje voor alle aanwezige kinderen werd het een grandioos feest in het centrum van Surhuisterveen.
Tuorke en Jurre waren ook aanwezig bij deze intocht. Na een ontmoeting met de goedheiligman verdween het Feanster duo ietwat naar de achtergrond. Dat er tijdens de intocht van Sinterklaas voor hen geen hoofdrol is weggelegd, vinden Tuorke en Jurre helemaal niet erg. "Er zijn vandaag zoveel kinderen naar Surhuisterveen gekomen, ze komen ook wel naar ons toe voor een high-five, een box of een knuffel", aldus Jurre die samen met Tuorke de Sinterklaasstoet volgde en volop genoot van drumbandmuziek en opgewonden kinderen.

De intochtsstoet eindigde in het winkelcentrum waar het hoogtepunt van deze zaterdagmiddag volgde: op het podium mochten alle verklede Sinterklaasjes en zwarte pietjes samen voor Sint Nicolaas een aantal liederen zingen, waarna er voor alle kinderen in de pakjestent een cadeautje klaarlag.