Wethouder: "Wenteboukavels te keap"

BUITENPOST - In vier dorpen in Achtkarspelen zijn nog kavels beschikbaar voor woningbouw. Wethouder Jouke Spoelstra (CDA) roept belangstellenden op, zich te oriënteren op de mogelijkheden in de dorpen Boelenslaan, Buitenpost, Twijzel en Twijzelerheide.

"Wy hawwe noch in tal moaie boukavels te keap yn keap yn Achtkarspelen en dêr wolle wy fan ôf', zegt wethouder Spoelstra. Volgens de wethouder zijn er voor mensen met plannen voor het bouwen van een huis nog mogelijkheden. "Fansels bepaalt it bestimmingsplan foar elk fan dizze doarpen hokker type wenning der boud wurde kin, mar frijbliuwend ynformearje kin altyd."

Op de website van de gemeente is per dorp aangegeven welke kavels beschikbaar zijn, inclusief de bijbehorende verkoopprijzen. "De grond wordt bouwrijp en goed bereikbaar vanaf de weg opgeleverd", meldt de gemeente. In Boelenslaan is nog één kavel te koop, voor ruim 62.000 euro. In Buitenpost variëren de kavelprijzen van ruim 119.000 tot ruim 135.000 euro. In Twijzel zijn nog twee kavels te koop, voor bijna 59.000 en ruim 76.000 euro. In Twijzelerheide zijn ook nog twee, voor ruim 62.400 en bijna 77.700 euro.

Iedereen die een oog laat vallen op een van de bouwpercelen, kan dit kenbaar maken. "It is sels mooglik om in boukavel te reservearjen", zegt Spoelstra. 'Dêr binne wol kosten mei anneks, mar as immen beslút de kavel te keapjen, kriget de keaper dat reservearringsjild werom." Op de site www.achtkarspelen.nl/kavels staat meer informatie.