Zwarte Piet deelt in Burgum cadeautjes uit aan de kinderen.
Zwarte Piet deelt in Burgum cadeautjes uit aan de kinderen. Foto: Pruis Fotografie

Burgum: groots spektakel Sinterklaas

BURGUM – De aankomst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten was zaterdag in Burgum een groot succes. De intocht met de Pakjesboot op de Loswal werd zeer druk bezocht. Burgemeester Jeroen Gebben was ook present.

Voor Sinterklaas en zijn Pieten werd een groot spektakel op het Bulthuisplein in het centrum georganiseerd. Daar werden Sinterklaas op zijn paard 'Ozosnel' en de Pieten naartoe gebracht onder muzikale begeleiding van Drumband de Marko's. De speciale route eindigde op het Bulthuisplein, waar Sinterklaas een groots onthaal wachtte. Kinderen traden op met bijzondere muzikale acts, en ook werd gedanst door ModèstoDûns. De Pieten hadden als slotstuk een speciale dans-act voor alle kinderen en de Sint voorbereid: de Pasapas van Kinderen voor Kinderen.

Nu Sinterklaas in het land is, viert Burgum feest. En wel met een Meet en Greet met Sint en Piet door het hele centrum van Burgum, op zaterdag 30 november van 13.00 tot 16.00 uur. Boerenkapel de Harrekieten wordt omgetoverd tot de HarrePietenband. Zij ondersteunen het bezoek van Sinterklaas muzikaal. Sinterklaas is in het dorp om handjes te schudden en foto's en selfies te maken met wie dat maar wil. Ook neemt hij – net als zaterdag – graag mooie tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst. Houdt voor alle activiteiten de website www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer in de gaten.