Sinterklaas zorgde voor veel publiek in het centrum van Drachten.
Sinterklaas zorgde voor veel publiek in het centrum van Drachten. Foto: Ingezonden

Drukbezochte Sinterklaasintocht
Drachten met circuspieten en muziek

DRACHTEN - Onder grote belangstelling kwam de Sint afgelopen zaterdag aan in Drachten. Met een grote boot kwam hij aan bij het haventje, waar hij na een korte stop om de kinderen daar te begroeten, overstapte op een kleiner bootje, om zijn weg naar het centrum van Drachten te vervolgen. Bij het carillon werd hij ontvangen door de burgemeester en natuurlijk een grote schare enthousiaste kinderen.

Sinterklaas zag er dit jaar net iets anders uit dan andere jaren: hij had namelijk zijn werkmijter nog op. Zijn mijter voor officiƫle gelegenheden bleek nog bij de wasserette te liggen. Gelukkig kwam er hulp van de DHL-piet, die samen met de politie de schone mijter kwam brengen.

Sinterklaas maakte na de ontvangst een tocht door het centrum van Drachten op paard en wagen. Viermaal maakte hij een tussenstop om iedereen de gelegenheid te geven foto's en selfies met de Sint en zijn pieten te maken.

De pieten reden mee in een oude brandweerauto en vooraan reed een tuktuk met een dj, die het geheel voorzag van vrolijke muziek. Er waren onder de pieten ook diverse circuspieten, die onderweg hun kunstjes lieten zien. Ook pieten op stelten deden hun best het publiek te vermaken.

De geslaagde intocht werd goed bezocht door vele kinderen en hun ouders en verliep ietwat koud, maar gelukkig wel droog.