Bergumer Mannenkoor en ensemble

BURGUM - Op zaterdagavond 30 november, letterlijk aan de vooravond van adventstijd, houdt het Interkerkelijk Bergumer Mannenkoor (IBM) uit Burgum onder leiding van Caroline van der Laan om 20.00 uur een concert in de Ikker in Burgum, samen met het ensemble Con Amore onder leiding van Ep Willems.

Zowel koor als orkest bereiden zich voor op een programma, waarin allerlei verschillende hoogtepunten uit de rijke muziekgeschiedenis worden vertolkt.

De grote variatie in het IBM-concert komt mede door de bijzondere samenwerking met het orkest Con Amore. Het ensemble bestaat uit acht blokfluiten, twee violen, twee dwarsfluiten, een trombone en een piano (Bernard Bos). Hun repertoire is al net zo bijzonder als hun samenstelling. Afwisselend, maar ook gezamenlijk, komen koor en orkest met werken van de grote componisten: Händel, Mozart, Schubert, Verdi, Chopin, Beethoven en Parlow (Aambeeld Polka); een rijke schakering passeert de revue. Ook kunnen bezoekers in Burgum deze avond kennismaken met de soliste, sopraan Ellen Vos.

De kaart(voor)verkoop is al gestart; bij Meijer Expert in Burgum. Voor de dirigenten is december een topdrukke maand. Caroline van der Laan heeft met haar vijf koren diverse optredens in Noord-Nederland en Ep Willems is met het projectkoor Grootkoor Tytsjerksteradiel druk aan het oefenen voor de uitvoering van het kerstoratorium 'De Belofte Vervuld' (Peter Teeuw), op zondag 15 december in de Kruiskerk, 's middags om 16.00 uur.