Herma en Bonnie Sikkes heffen graag met u het glas ter ere van hun jubileum. Geregeld is er in It Polderhûs iets bijzonders, ook met de kerstdagen.
Herma en Bonnie Sikkes heffen graag met u het glas ter ere van hun jubileum. Geregeld is er in It Polderhûs iets bijzonders, ook met de kerstdagen. Foto: Actief Media

It Polderhûs in DeVeenhoop viert jubileum

DE VEENHOOP - In De Veenhoop, naast de brug over het Polderhoofdkanaal, staat It Polderhûs. Het is een gezellig, sfeervol restaurant met terrassen rondom. Op 1 december runnen Bonnie en Herma Sikkes de horecagelegenheid precies vijf jaar. Dat wordt gevierd met een aperitiefje voor de gasten in de maanden december en januari.

De nostalgisch ogende pelletkachel en de ramen met kleine ruitjes geven een knusse sfeer. Een wijntje drinken in het zitje bij de open haard kan hier ook. Eigenaar Bonnie is de chefkok in deze eetgelegenheid. "Dat garandeert een constante kwaliteit", zegt Herma over haar echtgenoot die eerder voor diverse sterrestaurants kookte.

Zijn gebakken paling, de aan tafel geflambeerde stroganoffsaus en de monchou-taart van het huis zijn befaamd. "We stellen zelf de menu's samen en vernieuwen de menukaart regelmatig", vertelt Bonnie. Lunchen of koffie drinken kan ook in It Polderhûs.

"Op zondag organiseren we regelmatig iets met muziek. Kijk voor het programma en de openingstijden op onze website", tipt Herma. Op 9 februari houdt Alice Springs een luisterconcert en op 1 maart is er met haar en een nader te bepalen band een muziekmiddag. Na afloop is er een driegangendiner. Ter ere van het jubileum worden in december en januari tweemaal twee toegangskaarten+diner verloot.

Restaurant It Polderhûs is zo ingedeeld dat groepen van vijftien, twintig, zestig en soms zelfs honderd mensen een deel van het restaurant kunnen reserveren. Profiteer in de maanden januari, februari en maart 2020 van 10 %-vroegboekkorting bij het reserveren van een buffet voor groepen vanaf 20 personen.

Tijdens de kerstdagen is It Polderhûs ook geopend. Reserveer alvast een drie-, vier-, of vijfgangendiner op Eerste of Tweede Kerstdag voor respectievelijk € 38,50, € 43 en € 48,50.

It Polderhûs | Kraenlânswei 1, De Veenhoop | 0512-461803 | www.itpolderhus.nl