De hofdames uit de voorstelling 'De Koning van zijn troon'.
De hofdames uit de voorstelling 'De Koning van zijn troon'. Foto: Albert Allema

Kerstverhaal op het podium van De Lawei

DRACHTEN - Nynke Joore en Margriet van der Veen zijn hoofd Kinderwerk bij de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten. Wekelijks bereiden ze kinderactiviteiten voor, voor de kerkdienst op zondag. Drama is hier onderdeel van. Vanuit deze activiteiten ontstond een uniek initiatief. "Buiten de kerk om geven we een voorstelling in schouwburg De Lawei. Een alternatief kerstverhaal, met muziek, humor en diepgang: 'De Koning van zijn troon'.

Nynke Joore is enthousiast. "De dramagroep organiseert ieder jaar een familievoorstelling in de Bethelkerk tijdens de kerstdagen. In die zin hebben we ervaring. Dit is echter heel andere koek. Op het podium van De Lawei staan doe je niet zomaar."
De Bethelkerk heeft 3000 leden uit alle lagen van de bevolking. "Onder onze leden bevinden zich ook professionele, semi-professionele en betere amateurs die toneelspelen, muziek maken of deskundig zijn op het gebied van licht en geluid", vertelt Peter Joore, in het dagelijks leven lector bij NHL Stenden in Leeuwarden en nu regisseur van het toneelstuk. "Zij maken van 'De Koning van zijn troon' een prachtige ervaring."

Dankzij subsidies van de provincie kan de entreeprijs laag blijven: € 5,--. Kaarten kunnen worden gereserveerd via De Lawei.

'De koning van zijn troon' | Schouwburg De Lawei, Laweiplein 1 in Drachten | zondag 22 december, aanvang 14.00 uur, 16.15 uur en 19.30 uur | Entree € 5,00 | Kaarten bestellen: De Lawei 0512-335050 of www.delawei.nl