Nederlanders willen anders solliciteren

ROTTERDAM - 66% van de Nederlanders is tegen een quotum voor vrouwen, omdat zij aangenomen willen worden op basis van persoonlijkheid, kennis, kunde en kwaliteit. Dat blijkt uit recent onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau DirectResearch.

De kracht van het TV-programma 'The Voice' is dat kandidaten uitsluitend worden beoordeeld op hun talent. Kan je goed zingen, dan wordt er gedraaid. Ongeacht je leeftijd, geslacht, uiterlijk en afkomst. Dat is precies hoe Nederlanders willen solliciteren.

UnlocQed is een next generation platform dat werknemer en werkzoekende alleen bij elkaar brengt als er een ultieme match is. Doordat beide partijen hun interesse in elkaar moeten bevestigen, zijn de resultaten duurzaam en is de kans op slagen vele malen groter. Het sollicitatieproces kan hierdoor sneller, efficiƫnter, voordeliger en duurzamer verlopen. UnlocQed helpt zowel de bedrijven als kandidaten om zich optimaal te presenteren op het platform en bij het vinden van hun ideale job of kandidaat.

Bedrijven kunnen een bedrijfsprofiel aanmaken waar zij door middel van blogs en informatie meer kunnen vertellen over hun bedrijf en over de branche waarin zij actief zijn. Hier plaatsen zij ook hun vacatures. Gebruikers van het platform kunnen de bedrijven volgen om op de hoogte te blijven. Omdat UnlocQed geen last heeft van 'legacies' in vergelijking met veel huidige vacatureplatformen kan alle data zonder omwegen (privacy by design) worden opgeslagen conform de nieuwe Algemene verordening Gegevensbescherming (AVG).