Uitreiking Ondernemersprijs T-diel

BURGUM - Gemeente Tytsjerksteradiel en Rabobank Drachten Noordoost Friesland organiseren dit jaar voor de eerste keer de Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel. Met dit initiatief willen de beide organisatoren hun waardering voor het bedrijfsleven in de gemeente uitspreken. De prijs past bij een gemeente die zich voor de tweede keer op rij de meest MKB-vriendelijkste gemeente van Fryslân mag noemen.

Voor de categorie kleinbedrijf zijn de genomineerden in willekeurige volgorde: De Timmermantsjoender uit Garyp, Brasserie Om de Dobben en Meubelfabriek Westra uit Burgum. De genomineerden voor de categorie middenbedrijf in willekeurige volgorde zijn: Bouwbedrijf Swart uit Eastermar, Solidd Steel Structures uit Sumar en Frisia Bergum uit Burgum.

De onafhankelijke jury voor de Ondernemersprijs bestaat uit de ondernemers Simon Soet, Gretha Hoogland, Marijke Dikkerboom, directievoorzitter van de Rabobank Durk Mous en burgemeester Jeroen Gebben. Glaskunstenaar Jan Hooghiemstra uit Oentsjerk heeft speciaal voor de winnaars een prachtige bokaal ontworpen. Naast de juryprijs mag ook het publiek een stem uitbrengen. Zij bepalen wie van de zes genomineerde ondernemingen de publieksprijs in ontvangst mag nemen. De publieksprijs bestaat uit een ballonvaart voor twee personen en wordt aangeboden door de Rabobank.

Vanavond worden de winnaars van de Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel bekend gemaakt tijdens een speciaal hiervoor georganiseerde ondernemersavond. RTV Kanaal 30 zendt de Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel live uit.