Paardensport

OENTSJERK - Nu de outdoorcompetitie is afgerond, beginnen de indoor-wedstrijden, zoals de wedstrijd in manege 'De Sanjes' in Oentsjerk met ruim veertig deelnemers.

Bij de pony's was het uiteindelijk een strijd tussen de familie Bakker uit Gytsjerk en de familie Riemersma uit Oentsjerk. Even leek deze strijd echt tussen deze beide families te gaan, maar in de finale was er bij de enkelspannen een strijd tussen vader Sipke en zoon Gerryt Riemersma. Hierbij werd vader afgetroefd door zoon Gerryt. Bij de tweespan pony's bleek Klaas Bakker de snelste. Na de pony's was de beurt aan de ruiters en hier bleek Danique Meulenaar uit Hurdegaryp de snelste. Tweede werd Jochem Veltman uit Drachten en Astrid Mous uit Feanwâldsterwal klokte de derde tijd. Bij de enkelspannen paard was het een zeer heftige strijd, die in de finale door Lieuwe van der Wal uit Quatrebras gewonnen werd in 98,2 seconde. Eelke Messendorp uit Damwâld werd met 102,7 seconde tweede en Frans Zeinstra met 104,1 derde.

Bij de tweespannen werd de finale gereden door Lucas Reinds uit Mûnein, die de snelste tijd in de voorrondes neerzette en Henk Dijkstra uit Driezum. In de finale liet Dijkstra een zeer scherpe tijd klokken van 116,9, terwijl Reinds met 124,8 een tweede prijs kon noteren. Bij de vierspannen was het verschil ook minimaal, want Bouke Meindertsma uit Burdaard werd eerste met 152,9 en Klaas Kraan uit Oldeholtpade met 156,8 tweede.